Arivil – ljekoviti lak za nokte

Arivil 50 mg/ml ljekoviti lak za nokte namijenjen je liječenju gljivičnih infekcija noktiju. Primjena Arivil ljekovitog laka za nokte vrlo je jednostavna, primjenjuje se 1-2 puta tjedno na oboljeli nokat, a liječenje traje, bez prekida, sve dok se zahvaćeni nokat u potpunosti ne obnovi i ne izliječi.

Što je gljivična infekcija noktiju?

Gljivična infekcija noktiju je bolest koja zahvaća nokte na rukama i/ili nogama i u medicinskoj se terminologiji označava kao onihomikoza. Prvi znakovi i simptomi gljivičnog oboljenja noktiju najčešće su diskoloracija nokta tj. promjena boje nokta na kojem postaju vidljive bjelkaste, žućkaste do sivo smeđe mrlje kao i promjene na samom noktu koji postaje zadebljan, iskrivljen i krhak. U kasnijoj fazi oboljenja komadići uništenog nokta skupljaju se ispod zdravog dijela nokta te se konačno cijeli nokat može odvojiti od svoga ležišta.

Kako primijeniti Arivil ljekoviti lak za nokte?

Prije primjene Arivil ljekovitog laka za nokte isturpijajte oboljela područja nokta priloženom jednokratnom turpijom za nokte (koju više ne smijete koristiti za njegu zdravih noktiju). Nokat potom očistite priloženom vatom s alkoholom. Priloženu špatulu za višekratnu primjenu stavite u držač za špatule. Pomoću perforiranog dijela špatule nanesite Arivil ljekoviti lak za nokte jednoliko preko cijele površine oboljelog nokta i dopustite da se lak osuši tijekom 5 minuta. Za ponovnu primjenu, špatulu nakon upotrebe očistite alkoholnom vatom.