Kurkumin kapsule

Povijest i primjena kurkume

Kurkuma (lat. Curcuma longa) je začin koji se dobiva iz korijena istoimene biljke karakteristične za područje Indije i jugoistočne Azije. Svojim gorko-slatkim, aromatičnim okusom i blagim mirisom podsjeća na đumbir. Kurkuma se uobičajeno koristi kao začin u pripremi jela, ali i kao jedan od sastojaka curry praha.

Kurkuma se može pohvaliti dugom tradicijom primjene u Ayurvedskoj medicini gdje se koristi kao hrana, kozmetički pripravak i prirodno ljekovito sredstvo. U narodnoj se medicini primjenjuje oralnim putem kod raznih upalnih stanja.

Karakterističnu žutu boju kurkuma duguje polifenolu kurkuminu, aktivnom sastojku iz skupine kurkuminoida.

Proizvodi s kurkumom u našoj ljekarni

Almagea® CURCUMIN FORTE+

Almagea® CURCUMIN FORTE+ je dodatak prehrani koji sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina u micelama. Na taj se način osigurava topivost kurkumina u vodi te njegova visoka bioraspoloživost u ljudskom organizmu.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ ima 185 puta veću bioraspoloživost od nativnog kurkumina.

Pripravak je obogaćen vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ dolazi u Licaps® Vcaps® kapsulama, koje su biljnog podrijetla, a time pogodne za vegetarijance i vegane.

Hug Your Life Curcumin C3 Complex

Unaprijeđena formula visoko kvalitetnog dodatka prehrani Curcumin C3 Complex® Premium obogaćen vitaminima D3, B6, B12 te mineralom selen koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Curcumin C3 Complex® je patentirani i klinički ispitivan “bioprotektant” sastavljen od 3 glavna spoja: Curcumin, Demethoxycurcumin (DMC) i Bisdemethoxycurcumin (BDMC) – zajednički poznatih kao kurkuminoidi.

Curcumin C3 Complex® dobiva se iz suhih rizoma Curcuma longa (kurkuma) koji je standardiziran na minimum 95% kurkuminoida. Ime C3 Complex povezano je sa 3 glavna kemijska spoja: kurkumin, demetoksikurkumin (DMC)  i bisdemetoksikurkumin(BDMC) –  kurkuminoidi.

Curcumin C3 Complex®  jedini je kurkumin na tržištu koji je pregledan i priznat od strane američke FDA za GRAS status (Generally Recognized As Safe), proces koji uključuje detaljni pregled sigurnosti i toksičnosti.

BioPerine® je 95% ekstrakt dobiven iz crnog papra koji se uzgaja u vlažnom i hranjivom tlu u regijama južne Indije. Ekstrakt piperin, nazvan BioPerine® u patentiranom obliku, je jedini ekstrakt crnog papra koji je kroz  kliničke studije u SAD-u potkrijepio svoju sigurnost i učinkovitost kod prehrambenih upotreba (GRAS status).

Solgar Full Spectrum Curcumin

Solgar Full spectrum Curcumin je dodatak prehrani s kurkuminom.

Količina kurkumina koju tijelo apsorbira i zadržava je istinsko mjerilo njegove
bioraspoloživosti. Istraživanja su pokazala da micelarni kurkumin u Solgar Curcuminu
ima 185 puta veću bioraspoloživost i 6,8 puta bržu apsorpciju od nativnog kurkumina.

Solgar Curcumin je osobito pogodan za osobe koje vode aktivan stil života, jer samo 1 kapsula dnevno daje 185 puta bolju učinkovitost.