Krema za područje oko očiju

Nježna i ugodna krema za njegu osjetljive kože koja koži vraća elastičnost i neophodnu vlagu, a opet dovoljno bogata da odgodi nastanak bora. Budući da je koža područja oko očiju tanka i osjetljiva jer sadrži manje žlijezda lojnica i potkožnog masnog tkiva od ostatka lica, s vremenom će gubitak vlažnosti i elastičnosti dovesti do pojave prvih “izdajničkih” bora.

Neovisno o tome da li je riječ o sitnim mimičkim borama ili izraženijim linijama, one će biti puno izraženije na dehidriranoj koži. Vitamin A u formi beta-karotena izgladit će površinski sloj i potaknuti proizvodnju kolagena. Beta-karoten sprječava oštećenje kože nastala djelovanjem slobodnih radikala i UV zraka, primjenjuje se u preparatima za njegu zrele kože, te dokazano smanjuje bore, poboljšava tonus, izbjeljuje fleke i čini kožu glatkom. Zbog toga se koristi kao korektivni i restrukturirajući faktor kao i sredstvo koje povećava regenerativni kapacitet kože.

Uljni macerat mrkve bogat karotenoidima vrijedan je sastojak koji je pronašao svoje mjesto u ulozi antioksidansa u našoj kremi za područje oko očiju. Uz Lanolin koji se dobiva iz ovčje vune te služi kao masna podloga koju koža, zbog prirodnog porijekla, izvrsno prihvaća, radi barijeru prema vanjskim utjecajima te time štiti kožu i pomaže resorpciju ostalih hranjivih tvari iz kreme, te Eucerol koji kao podloga na sebe „navlači“ i do 200% vode te time osigurava vlažnost i dugotrajnu hidrataciju, čini savršenu kombinaciju za njegu područja oko očiju. Preparati za njegu područja oko očiju prvenstveno moraju biti hidratantni, dermatološki ispitani, te pružati zaštitu od štetnog UV zračenja, a naša krema zadovoljava sve navedene uvjete.

Primjena: Nanesite kremu u tankom sloju kružnim pokretima oko očiju.

Rezultat: Hidrirana, nahranjena koža. Ublažene bore.